logo_tyromotionPablo

A kar és a kéz rehabilitációjára szolgáló robotizált, kiértékelési funkcióval ellátott rendszer.

Érzékelővel ellátott fogantyú minden érintett terület számára
A Pablo rendszer a terápiás lehetőségek széles skáláját nyújtja a felső és alsó végtagok ortopédiai és neurológiai károsodásai következtében mozgásszervi rendellenességekkel rendelkező gyerekek és felnőttek számára. Az általa biztosított folyamatos kiértékelés tájékoztatja a terapeutát a terápia előmeneteléről.

 

pablo_thrapy

 

Pablo System ? integrált megoldás a kéz és a kar terápiájára
Az érzékelővel ellátott fogantyú a kéz és a kar állapotának kiértékelésére és terápiájára szolgáló, valódi multifunkciós rendszert képez, amely nem csupán elősegíti a különféle fogómozgások gyakorlását, hanem regisztrálja is a fogás erejét és a mozgástartományt. A tyroS integrált szoftver audiovizuális feedbackkel kiegészített interaktív kezelést nyújt. Minden egyes kezelési alkalom eredményei automatikusan bejegyzésre kerülnek a kiértékelési jelentés adatbázisába.

 

pablo_system

 

A rendszer moduljainak köszönhetően a Pablo még komplexebb:

  • Pablo MultiBall: segít az alkar pronációja és szupinációja, valamint a csukló hajlítása és nyújtása helyreállításában. Ez a rendszer akár a rehabilitáció kezdeti szakaszában is használható. Ennek érdekében az érzékelővel ellátott fogantyú egyszerűen behelyezésre kerül a Pablo MultiBallba. A páciens kezét egy rugalmas szíjakból álló rendszerrel a labdához kötik.
  • Pablo Multiboard: a felső végtag ízületeinek mozgatására használható a disztális gyakorlatoktól a proximálisakig, amelyek ismétlődő jellegűek, és egyszerre több ízületen végezhetők. A Multiboard segítségével még a súlyos károsodást szenvedett páciensek is kezelhetők annak érdekében, hogy megtanulják elkerülni a kompenzációt a mozgás során.

 

pablo_ball2 pablo_ball3

 

Interaktív terápia a maximális motiváció érdekében
A tyroS szoftverbe beépített kiértékelő programok, köztük az erőellenőrzési index (Force Control Index), valamint a nagy választékban elérhető terapeutikus játékok különösen motiválóak. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a terápiás előrehaladás könnyen követhető, és az elért eredmények világosan láthatóak a Pablo segítségével, másrészt pedig annak, hogy a játékok nagyon szórakoztatóak. Egyetlen eredmény sem vész el, mindegyik regisztrálásra kerül, és bármikor elérhető. A terapeuta teljes ellenőrzést gyakorolhat: ő az, aki megszabja az irányítási beállításokat és a játékok nehézségi szintjét. Ez a lehetőség a páciens teljesítőképességének maximumán végzett terápiát biztosít. Az audiovizuális és tapintásos feedback ugyanakkor lehetővé teszi a maximális koncentrációt és a magasabb fokú motivációt.